Indlæg i WordPress bruges typisk til indhold, som man ønsker at vise på en fleksibel måde. Når du skriver et nyt indlæg til din blog1, vil du måske gerne have at dine brugere ser det først. Men kun indtil du skriver det næste indlæg, så skal det forrige rykke ned. Det kan også være at dit indhold skal grupperes, så det kan præsenteres for brugerne under forskellige overskrifter. Det gør man ved at oprette kategorier, som du kan læse mere om herunder.

Principperne bag indlæg og kategorier bruges ikke bare på blogs, men også for fx varer i en webshop eller lektioner i et læringssystem.

Opret et indlæg

Vælg Indlæg > Tilføj ny i værktøjskassen til venstre. Så åbner WordPress et nyt indlæg. Denne gennemgang er for begyndere, og foregår i standardopsætningen med Gutenberg blokke.

Fra det åbne indlæg har du stadig adgang til værktøjskassen til venstre. I midten har du et arbejdsbord med en værktøjsbjælke i toppen, og til højre et panel med indstillinger for indlægget.

Panelet skifter mellem to visninger; den ene viser muligheder for selve indlægget (Dokument), og den anden viser muligheden for lige præcis den redigeringsblok som er aktiv, fx et afsnit (Blok).
Hvad du kan gøre med blokkene kan du læse mere om under layout.

Nogle af indstillingerne under Dokument indstilles på samme måde som Sider (Status og synlighed, Udvalgt billede og Diskussion), mens andre er særegne for indlæg.

Indstillinger for indlæg

Herunder gennemgår jeg indstillinger der er specifikke for indlæg. Nogle af indstillingerne gælder også for sider, fx Status og synlighed, Permanent link og Sideattributter, som bliver beskrevet under Sider i WordPress.

Kategorier

Som udgangspunkt vil alle dine indlæg præsenteres for brugeren i omvendt kronologisk orden (det nyeste først). Kategorier giver dig en mulighed for at samle nogle indlæg i en gruppe og præsentere dem for brugeren efter emne. Du kan enten vælge fra de eksisterende kategorier, eller oprette en ny.

Alle indlæg skal have en kategori. Hvis du ikke giver indlægget en kategori, vil WordPress tildele indlægget kategorien Ikke-kategoriseret (den er ikke god at have stående), eller den kategori du har indstillet som standard.

Tags

Tags er etiketter du kan tilføje til dit indlæg; du behøver ikke. De kan også bruges til at præsentere indholdet for brugeren, men angår typisk detaljer ved lige præcis dette indlæg. Du kan tilføje nye tags ved at skrive i feltet. Hver gang du laver et mellemrum, afslutter du tagget og kan begynde at skrive et nyt. Hvis tagget eksisterer i forvejen, dukker det op når du skriver de første bogstaver.

Læs mere om kategorier og tags.

Uddrag

De fleste vælger at vise deres feed, dvs den omskiftelige strøm af indlæg du udgiver, med et uddrag. Som standard vises fx de første 40 tegn, eller det første afsnit. Men det er jo ikke altid man skriver de væsentlige pointer i første afsnit, så med boksen Uddrag får du mulighed for selv at skrive den tekst, brugeren skal se for det enkelte indlæg i det samlede feed.


  1. det er fra blog-verdenen WordPress er opstået