Information på en webside findes i form af billede og tekst. WordPress har indbygget to forskellige måder at præsentere indholdet: Som indlæg og som sider. Du vælge hvilken type indhold du vil arbejde med fra panelet til venstre i skærmen.

Indlæg eller posts

Indlæg stammer oprindeligt fra den første måde at bruge wordpress på, nemlig som blog-system. Man bruger indlæg til omskifteligt indhold; den type indhold der lægges til efterhånden. Det kan også være en portfolio. Indlæg kan sorteres og vise på mange forskellige måder, og det kan du se mere om på siden om indlæg.

Sider eller pages

Sider bruges til det mere statiske indhold fx kontaktoplysninger, handelsbetingelser. På denne webside bruger jeg sider til at fortælle sammenhængende om grundlæggende WordPress. Indlæg bruger jeg til at dykke ned i enkelte problemstillinger. Læs mere om WordPress sider her.

Media

Du kan lægge billeder, video og andre filer op på dit website. Filerne er organiseret i et mediebibliotek. Det kan du læse mere om her.

Widgets

En widget er en lille blok af foruddefineret indhold, der kan placeres i widget-områder på dine websider. Det kan fx være en kalender, en oversigt over dine mest populære indlæg, eller et billedgalleri eller en tekst.

Tema-afhængigt indhold

Der findes en masse forskellige temaer elle skabeloner du kan vælge til din webside. Nogle af dem giver mulighed for at arbejde med ekstra formater, det kan være særlige sider til visning af portfolio, eller til beskrivelse af projekter.

Plugin-afhængigt indhold

Hvis du har behov for udvidet funktionalitet på dit websted, installerer man plugins, og mange plugins giver mulighed for at arbejde med særlige typer indhold. Et oplagt eksempel er en webshop. Nå du installerer er shopmodul, fx Woocommerce, får du automatisk en ny type indhold, nemlig varer eller produkter.

Hvis du har installeret et bookingmodul får du reservationer at arbejde med, og hvis du installerer et modul der skal styre begivenheder, koncerter osv, får du begivenheder at arbejde med.